• checkmark Snelle levering
  • checkmark Alle merken
  • checkmark Veel betaalmogelijkheden
  • checkmark Grote voorraad

Stand Alone pergola

Stand alone pergola

Bent u op zoek naar een manier om in uw tuin of op uw terras een schaduwplek te creëren, zodat u in het voorjaar of in de zomer beschermd bent tegen de zon, maar toch buiten kunt genieten van de natuur? Dan is een pergola iets voor u.  Dit is namelijk een overkapping op palen waarover een doek of zonwering geplaatst kan worden. U kunt kiezen voor een pergola die aan een huis gebouwd wordt, maar u kunt ook gaan voor een vrijstaande pergola. Hoe zit dit bouwwerk in elkaar, waarom zou u hiervoor kiezen en welke mogelijkheden zijn er?

close

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 1.595,00 - € 3.466,00

Breedte

Breedte

Vorm

Vorm

Actieve filters

Wat is een vrijstaande pergola?

Een vrijstaande pergola wordt ook wel een stand alone pergola genoemd en werkt volgens hetzelfde principe als een aangebouwde pergola. Het zorgt namelijk voor een schaduwplek ter bescherming tegen de zon en vormt een mooie toevoeging aan uw tuin. 

Daarnaast kunt u het opleuken met allerlei bloemen en planten die ook om de palen heen gewikkeld kunnen worden. Aan de bovenkant kan overigens een schaduwdoek of zonwering geplaatst worden. Hierbij zorgt de vrijstaande pergola zonwering voor de meeste bescherming tegen UV-stralen van de zon. Het enige verschil met een pergola aan de muur is dat het hierbij gaat om een vrijstaand model. Dit betekent dat het los in een tuin geplaatst wordt, als een soort hut, maar dan zonder muren.

Waarom zijn vrijstaande pergola's voordelig?

Vrijstaande modellen zijn handig als opvulling van een grote tuin of bij een groot landgoed. Hierbij kunt u lekker in de tuin zitten tijdens een lunch, borrel of kopje koffie, terwijl u beschermd bent tegen de zon.  

Daarnaast is het fijn als schaduwplek, waarbij tegelijkertijd van de natuur genoten kan worden. Door het plaatsen van vrijstaande pergola zonwering zit u helemaal op uw gemak. Overigens kan de pergola ook leuk opgefleurd worden met bloemen en planten, waardoor het een echte aanwinst voor uw tuin vormt.

Naast het feit dat u door een vrijstaand model ook een plekje heeft wat verder van het huis af, kunt u de losse pergola ook naast uw huis op een terras plaatsen. Hierdoor vormt de pergola een verlengstuk van uw huis en kunt u zo vanuit uw huis het overdekte terras oplopen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Op het gebied van vrijstaande pergola's kunt u allereerst kiezen voor verschillende kleuren, namelijk antraciet, ivoor en zand. Zo past het bouwwerk precies bij de stijl van uw tuin. Binnen een prijsrange van 1000 tot 2000 euro is er de mogelijkheid tot het nemen van een breedte van 319 of 419 centimeter. De pergola is tot slot gemaakt van aluminium, een sterk en betrouwbaar materiaal en kan gecombineerd worden met diverse doeken en zonweringen.