• checkmark Snelle levering
  • checkmark Alle merken
  • checkmark Veel betaalmogelijkheden
  • checkmark Grote voorraad

5 tips voor het ophangen van uw schaduwdoek

5 tips voor het ophangen van uw schaduwdoek

Uw schaduwdoek ophangen dient met precisie te gebeuren. U hoeft er geen raketgeleerde voor te zijn. Maar opletten is belangrijk. Met deze 5 tips van Schaduwdoek Plaza bent u verzekerd van succes en schaduw!

1. Bepaal de juiste positie

Gefeliciteerd, u heeft een nieuw schaduwdoek! En misschien weet u zelfs al waar u ‘m op wilt hangen. Maar ontdek eerst vanaf waar de zon komt. En op welke plek de schaduw het hardst nodig is. Vergeet niet om rekening te houden met andere factoren zoals openslaande deuren, de span marge van het doek en het verplaatsen van de zon.

2. Zoek de bevestigingspunten uit

Dan volgt de vraag: waar komen de bevestigingspunten van het doek? Het is belangrijk dat deze punten stabiel en stevig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een stenen muur of een boom. Zorg dat de punten van het hoek, oftewel de hoeken, naar het midden wijzen. De kracht van een schaduwdoek zit ‘m namelijk in het midden!

3. Gebruik het juiste materiaal

De schaduwdoeken van Schaduwdoek Plaza worden vrijwel altijd zonder bevestigingsmateriaal geleverd. Om die reden raden wij onze samengestelde bevestiging set aan van Perel. De onderdelen van deze set zijn eenvoudig te bevestigen. Ook is het gemaakt van roestvrijstaal en is te gebruiken voor ieder schaduwdoek.

4. Vastmaken die hap

Maak het bevestigingsmateriaal vast aan iedere hoek van uw schaduwdoek. Zorg dat tussen de punten en de hoek zo’n 30 cm ruimte zit. Op deze manier valt het doek te verstellen. Beperk deze ruimte tot maximaal 120 centimeter. Zorg daarna dat u het doek echt strak trekt. Hierdoor kan het doek tegen een windstootje en heeft u er het meeste profijt van!

5. Geniet!

Als het schaduwdoek eenmaal hangt, begint de pret! Om zolang mogelijk van het doek te genieten, hierbij nog een paar tips!

  • Reinig het doek eens per maand

  • Haal het doek bij windkracht 5 of hoger naar binnen

  • Rol het doek nooit op als deze nat is

  • Berg het doek buiten de zomer weer op