• checkmark Snelle levering
  • checkmark Alle merken
  • checkmark Veel betaalmogelijkheden
  • checkmark Grote voorraad

Vuurkorven en -schalen

Een vuurkorf staat garant voor warmte en gezelligheid

Waarom een vuurtje niet in je tuin mag ontbreken

Niets is zo sfeerverhogend als een heerlijk vuurtje in je tuin. Voor het maken van een vuurtje kun je natuurlijk een gat graven en een echt kampvuurtje maken. Een makkelijkere en ook wat meer beheerste manier van een vuurtje stoken is door het gebruik van een vuurschaal, een vuurtafel of een vuurkorf buiten.

close

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 10,00 - € 100,00

Hoogte

Hoogte

Breedte

Breedte

Vorm

Vorm

Lengte

Lengte

Kleur

Kleur

Actieve filters

De vuurkorf

Een vuurkorf is letterlijk en figuurlijk helemaal hot. Het is een echte sfeermaker. Het geeft voldoende warmte af om er van de lente tot de herfst van te kunnen genieten. Je kunt met een vuurgestookte korf langer in de tuin zitten of er met zijn allen rondom heen staan voor een goed gesprek en met een lekker drankje. Wie vindt het niet heerlijk om een blokje hout op het vuur te gooien? Kinderen zijn sowieso gek op een vuur. Laat ze er marshmallows boven roosteren of een broodje. Succes verzekerd!

Vuurkorven zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo heb je design vuurkorven, ronde modellen, rechthoekige modellen, kleine of grote vuurkorven, vuurkorven op pootjes of met een hengsel. 

Een ander voordeel van een vuurkorf is dat je die makkelijk kunt verplaatsen. Een vuurgestookte korf moet je niet alleen aanspreken maar ook binnen de sfeer van je tuin passen. Misschien speelt het budget ook een rol in je keuze mee. Heb je een hele grote tuin? Kies dan voor een grote vuurkorf. 

De vuurkorf tafel

Wil je op een wat luxere manier en op ooghoogte van een vuurtje in je tuin genieten? Dan kun je ook voor een vuurtafel kiezen. Dan heb je wel enorm veel keuze. Vuurtafels zijn behalve in heel veel vormen ook in heel veel materialen verkrijgbaar. Denk aan teakhout of cortenstaal. Met een vuurtafel heb je daarbuiten meer mogelijkheden qua brandstof. Er zijn houtgestookte vuurtafels, maar ook vuurtafels die op gas worden gestookt of op bio ethanol. 

Behalve een vuurtje in het midden van de tafel, bijvoorbeeld met een vuurschaal, zijn er ook complete eettafels te koop waarop een soort module op de kopse kant is geplaatst waar het vuur in kan worden gestookt. 

Aan de wat meer uitgebreide versies hangt natuurlijk ook een hoger prijskaartje. De aanschaf van een vuurtafel is dan ook niet te vergelijken met die van een vuurkorf. Een vuurtafel geef je meestal een vaste plek op je terras of onder je overkapping.

Vuurschalen doen je nog meer genieten van je tuin

Vuurpotten voor tuinen zijn erg populair. Ze staan niet alleen mooi in elke tuin. Ze doen je tegelijk ook langer genieten van buitenactiviteiten in je eigen tuin. Op koele avonden zijn vuurschalen onmisbaar. Maar om ervan te genieten, moet je eerst de juiste vuurschaal kiezen. Koop dus niet zomaar een schaal voor in je tuin, maar houd rekening met enkele belangrijke factoren om te voorkomen dat je de verkeerde vuurkorf uitkiest.  

Veiligheid

Een goede vuurschaal is in de eerste plaats veilig en dus stabiel. Bij voorkeur met een voet of uitgerust met minstens vier pootjes. Hij is vervaardigd uit een vuurbestendig materiaal zoals gietijzer of cortenstaal. En voor maximale veiligheid kies je het beste een vuurschaal met deksel.

De beste plaats voor tuinschaal

Ook het kiezen van de juiste plaats is belangrijk. Hou daarbij zeker rekening met de afmetingen van je tuin. Verkies je een plaats op gras, of tegels of op zand of grind? De beste en veiligste plaats voor je vuurkorf schaal is zo stabiel mogelijk. Zo geniet je nog meer van je vuurschaal én van je tuin.

Het beste materiaal voor je vuurkorf

Tuinkorven bestaan uit diverse materialen. De meest gebruikte zijn ongetwijfeld gietijzer, zwart gecoat staal en cortenstaal:

  • Gietijzer: is vormvast, zelfs bij hoge temperaturen. Het is ook een sterk materiaal en een uitstekende verdeler van de beschikbare warmte. Gietijzer is zwaar en moeilijker verplaatsbaar

  •  Cortenstaal: dit duurzaam materiaal weerstaat de bij ons sterk wisselende weersomstandigheden. Ze winnen vooral aan populariteit omdat ze tijdens de eerste maanden buiten een mooie roestlaagje krijgen zonder zelf door te roesten. Dit materiaal is opvallend duurzaam en heeft een lange levensduur

  • Gecoat staal: beschikken over een anti-aanbaklaag. Hun zwarte verflaag geeft deze schalen een modern en industrieel uitzicht wat steeds meer landgenoten aanspreekt. Dit materiaal is ook makkelijk recycleerbaar

Industrieel en Scandinavisch

Vuurkorven zijn er in meerdere stijlen en uitvoeringen. Vooral stoere industriële en Scandinavische korven zijn erg populair.  Stoere vuurschalen met een industriële look doen het steeds erg uitstekend. Met hun sierlijke vormgeving zijn zeker Scandinavische korven de blikvanger in elke tuin.

Gebruik 

Vuurkorven zorgen vooral voor warmte en gezelligheid. Deze schalen gebruik je net zo goed als barbecue of zelfs als buitenkeuken.

Het onderhoud 

Vuurkorven zijn onderhoudsvriendelijk. Maak de korf na gebruik wel grondig droog voor je hem opbergt. Zo voorkom je roestvorming. Voor maximale bescherming kies je een korf. Eentje met een beschermlaag in hittebestendige lak.